Zwemmen met een beperking (ontwikkelingsleeftijd 0-7 jaar)

Gezellige les vol plezier en ontspanning
Al jaren biedt zwembad De Koekoek speciale aquasportlessen voor mensen met een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking aan. Wat begon met een klein groepje op de donderdagmiddag, is inmiddels uitgegroeid tot een volledige middag met diverse groepen op verschillende niveaus. De lessen worden onder leiding van een gediplomeerde zweminstructeur/-instructrice gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei sport- en spelmaterialen en er staat gezellige muziek op. Plezier en ontspanning staan centraal en na afloop van de les kan er gerecreëerd worden in het bubbelbad, de sauna en stoomcabine.

Lekker warm water
Er wordt gezwommen in het therapiebad. Het water in dit bad is maar liefst 32-34 graden Celcius. Dit is erg prettig voor de spieren en gewrichten.

De Koekoek beschikt over een tillift (inclusief rolstoel) en een mindervalide ruimte inclusief douche. Voor deelnemers die niet zelfstandig kunnen komen is begeleiding verplicht.

Lesaanbod

Aquasportles voor deelnemers met een ontwikkelingsleeftijd van 0-7 jaar
Deze les vindt plaats op donderdag 13.30-14.30 uur en zit vol met spelletjes en activiteiten, muziek is de rode draad. Er wordt gedanst, samengewerkt en er worden ontspanningsoefeningen gedaan. De les bestaat uit 30 minuten bewegen en 30 minuten eigen invulling/recreëren. Begeleiding is vereist

Aquasportles voor deelnemers met een ontwikkelingsleeftijd van 7-12 jaar
Deze les vindt plaats op donderdag 12.30-13.30 uur en bestaat uit 40 minuten bewegen en 20 minuten eigen invulling/recreëren. De activiteiten bestaan uit onder andere banen zwemmen, bewegen op muziek, fitnesszwemmen, ontspanningsoefeningen en het maken van sociaal contact.

Heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@dekoekoek.nl.

Abonnementen & tickets

AquaSport AquaJoggen Zwembad Koekoek Vaassen.jpg
Ticket aquasport
€ 8,75

Reserveer nu Ticket aquasport
AquaSport AquaJoggen Zwembad Koekoek Vaassen.jpg
10-badenkaart aquasport
€ 78,75

Bestel nu 10-badenkaart aquasport
Club AquaKids Zwembad Koekoek Vaassen.jpg
10-badenkaart Club Aquakids
€ 58,50

Bestel nu 10-badenkaart Club Aquakids

Wanneer kan ik voor Zwemmen met een beperking (ontwikkelingsleeftijd 0-7 jaar) terecht?

Volledige rooster bekijken